keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Punajuuri-kookoskeitto

Tämä keitto sopii myös vegaaninkin ruokavalioon.


2 pientä sipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
noin 3 cm pala inkivääriä
2 tl. punaista currytahnaa
6 kpl punajuurta
3 kpl keskikokoista perunaa
3 rkl rypsiöljyä
8 dl kasvislientä
1 prk kookoskermaa
suolaa, mustapippuria

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna inkivääri.


Kuori ja kuutioi punajuuret ja perunat. Kuullota sipulisilppua ja inkivääri kattilassa öljyssä, kunnes kaikki pehmenee. Lisää currytahna, punajuuret, perunat ja kasvisliemi.


Kiehauta ja vähennä lämpö keskilämmölle. Anna hautua kannen alla, kunnes juurekset ovat kypsiä, palojen koosta riippuen 25–35 minuuttia.


Ota osa kasviliemestä pois kattilasta. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kookoskerma ja sen verran kasvislientä, että keitto on sopivan paksuista. Anna seoksen kiehahtaa.








Mausta suolalla ja pippurilla mutta varovaisesti, kasvisliemi on jo itsessään suolaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti