sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Vegaaninen adobo sienillä ja tofulla


Korealainen keittiö on minulle todella vieras, mutta Googletamalla adobo reseptiä, kävi ilmi että kyseinen resepti on Filippiinien epävirallinen kansallisruoka missä käytettään possua tai kana. Resepti kopioin appelsiinejahunajaa.blogi sivuilta sen makumaailma yllättää sekä valmistus on yksinkertainen.

   
150 gr kiinteää tofua
rasiallinen herkkusieniä
5 silputtua valkosipulin kynttä
½ dl balsamikastiketta
½ dl soijakastiketta
2 tl tummaa sokeria (käytin tumma siirappia )
1 punainen chilipippuri murskattuna (tai 1 tl chilijauhetta)
1.5 rkl öljyä paistamiseen
Tofu leikataan kuutioiksi,ja sienet halkaistaan.Pienet sienet voi jättää kokonaisiksi.
Balsamikastiketta soijakastike,chili ja sokeri(siirappi) sekoitetaan ja laitetaan pussiin ,johon lisätään tofukuutiot sekä herkkusienet.


Kun adoboa tehdään lihalla,marinoidaan seosta vähintään vuorokauden,mutta näillä aineksilla riittää muutaman tunnin marinointi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti