maanantai 27. maaliskuuta 2017

Rosmariini-omenakakku

Välimereltä kotoisin oleva rosmariini  kyllä mutta Rosmariinin kasvatus  kotona onnistuu hyvin ruukussa ja sato on mitä parhaista päästä. 
Mutta mihin sitä käytät, 

Voi taivas mitkä tuoksut tuli uunista..ja lopputulos oli mehevä ja maukas kakku.



ROSMARIINI-OMENAKAKKU 1 leipävuoallinen 

TEE NÄIN:

100 gr pehmeää / sulatettua voita
1 dl kookossokeria
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
2 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1 dl piimää
5 pientä omenaa ohueksi siivutettuina (kirpeä lajike)
50 gr voita sulatettuna
0,5 dl kookossokeria
3 rkl kuivaa omenasiideriä
3 rkl kuohukermaa
3 dl tomusokeria


  • 1. vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
  • 2. lisää kananmunat
  • 3. sekoita kuivat aineet ja hienonnettu rosmariini
  • 4. lisää kuivat aineet taikinaan
  • 5. lisää piimä
  • 6. lämmitä uunia 175 asteeseen
  • 7. vuoraa vuoka leivinpaperilla
  • 8. siivuta omenat ja sulata voi
  • 9. levitä omenat vuokaan leivinpaperin päälle siten että vuoan pohja peittyy, lisää sokeria sekä puolet sulatetusta voista ja tee myös toinen samanlainen kerros
  • 10. kaada taikina vuokaan
  • 11. paista uunin alatasolla n. 40 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä
  • 12. jäähdytä kakku ja kaada se pois vuoasta siten että omenoilla vuorattu pohja tulee päällimmäiseksi
  • 13. anna kakun jäähtyä ja valmista kuorrutus
  • 14. kiehauta kerma ja siideri, lisää tomusokeri ja sekoita
  • 15. kaada kakun päälle, koristele omenakuutioill

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti