Välimereltä kotoisin oleva rosmariini kyllä mutta Rosmariinin kasvatus kotona onnistuu hyvin ruukussa
ja sato on mitä parhaista päästä.
Mutta mihin sitä käytät, Voi taivas mitkä tuoksut tuli uunista..ja lopputulos oli mehevä ja maukas kakku.
ROSMARIINI-OMENAKAKKU 1 leipävuoallinen
TEE NÄIN:
TEE NÄIN:
100 gr pehmeää / sulatettua voita
1 dl kookossokeria
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
2 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1 dl piimää
5 pientä omenaa ohueksi siivutettuina (kirpeä lajike)
50 gr voita sulatettuna
0,5 dl kookossokeria
50 gr voita sulatettuna
0,5 dl kookossokeria
3 rkl kuivaa omenasiideriä
3 rkl kuohukermaa
3 dl tomusokeria
3 rkl kuohukermaa
3 dl tomusokeria
- 1. vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
- 2. lisää kananmunat
- 3. sekoita kuivat aineet ja hienonnettu rosmariini
- 4. lisää kuivat aineet taikinaan
- 5. lisää piimä
- 6. lämmitä uunia 175 asteeseen
- 7. vuoraa vuoka leivinpaperilla
- 8. siivuta omenat ja sulata voi
- 9. levitä omenat vuokaan leivinpaperin päälle siten että vuoan pohja peittyy, lisää sokeria sekä puolet sulatetusta voista ja tee myös toinen samanlainen kerros
- 10. kaada taikina vuokaan
- 11. paista uunin alatasolla n. 40 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä
- 12. jäähdytä kakku ja kaada se pois vuoasta siten että omenoilla vuorattu pohja tulee päällimmäiseksi
- 13. anna kakun jäähtyä ja valmista kuorrutus
- 14. kiehauta kerma ja siideri, lisää tomusokeri ja sekoita
- 15. kaada kakun päälle, koristele omenakuutioill
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti