torstai 2. maaliskuuta 2017

Voi rakkaus mikä maku - Valkosipuli-ros­ma­rii­ni­lei­pä




Teko aika 5 t 55 min   (AKTIIVISTA 25 min /  PASSIIVISTA  5 t 30 min.)

4 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
1 kpl kuivahiivapussia

LISÄKSI

3 dl vettä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl siirappia (vaalea)
4 tl suolaa
1 kpl valkosipulinkynttä (murskattuna)
2 dl kauraleseitä
9 dl vehnäjauhoja

VUOKAAN

1 rkl oliiviöljyä

PINNALLE

3 kpl valkosipulinkynttä murskattuna + 0,5 dl oliivin öljyä1 tl sormisuolaa
1 rkl tuoretta rosmariinia



Valmista ensin juuri. Sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen vehnäjauhokuivahiivaseos. Peitä astia kelmulla ja anna juuren tekeytyä 2 tuntia.

Lisää juureen kädenlämpöinen vesi, öljy, siirappi, suola, valkosipuli, kauraleseet ja vähitellen jauhot hyvin alustaen. Anna löysähkön taikinan kohota 25 x 35 cm uunivuoassa 2 tuntia.

Siveltele kohonneen leivän päälle murskattu valkosipuli oliivin öljyssä , ripottele päälle suola ja hienonnettu rosmariini.

Paista 225-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia ja laske lämpö sitten 175 asteeseen. Paista vielä noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti