Teko aika 5 t 55 min (AKTIIVISTA 25 min / PASSIIVISTA 5 t 30 min.)
3 dl vehnäjauhoja
1 kpl kuivahiivapussia
LISÄKSI
3 dl vettä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl siirappia (vaalea)
4 tl suolaa
1 kpl valkosipulinkynttä (murskattuna)
2 dl kauraleseitä
9 dl vehnäjauhoja
VUOKAAN
1 rkl oliiviöljyä
PINNALLE
3 kpl valkosipulinkynttä murskattuna + 0,5 dl oliivin öljyä1 tl sormisuolaa
1 rkl tuoretta rosmariinia
Valmista ensin juuri. Sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen vehnäjauhokuivahiivaseos. Peitä astia kelmulla ja anna juuren tekeytyä 2 tuntia.
Lisää juureen kädenlämpöinen vesi, öljy, siirappi, suola, valkosipuli, kauraleseet ja vähitellen jauhot hyvin alustaen. Anna löysähkön taikinan kohota 25 x 35 cm uunivuoassa 2 tuntia.
Siveltele kohonneen leivän päälle murskattu valkosipuli oliivin öljyssä , ripottele päälle suola ja hienonnettu rosmariini.
Paista 225-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia ja laske lämpö sitten 175 asteeseen. Paista vielä noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti