keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Aasialainen herkku - FRITEERATUT BANAANIT

Miten friteeratut banaanit valmistetaan.







Täytteeksi:
2 isohkoa banaania tai vihreä omena (ei liian kypsiä etteivät hajoa)
Leikkaa banaani 4 osaan. Kuori omenat ja poista keskiosa. Leikkaa n. 1/2 cm siivuiksi.


Taikina:
125g vehnäjauhoja
40g perunajauhoja
2tl leivinjauhetta (reiluja lusikallisia)
½tl suolaa
2dl vettä
20ml öljyä
paistamiseen:
½-1 litraa öljyä kattilan koosta riippuen (rypsi, rapsi tai friteerausöljy)
Lisukkeeksi:
vaniljajäätelöä ; siirappia ;kinuskikastiketta tai suklaakastiketta

1.Sekoita kulhossa taikinan kuivat aineet. Lisää vesi ja öljy, sekoita vispilällä kunnes taikina on tasaista. Jätä taikina turpoamaan muiden valmisteluiden ajaksi, vähintään puoleksi tunniksi.
Ota lautaset esiin ja valmistele lisukkeet ennenkuin alat friteeraamaan
Kaada öljy kattilaan (käytää pienempää kattilaa niin et tarvitse öljyä niin paljon) ja kuumenna keskilämmöllä tavoitelämpötilaan.
(Muista turvallisuus: kattilan kansi pitää olla käden ulottuvilla siltä varalta että öljy syttyy palamaan. Liesituuletin kiinni. Kuumaan rasvaan ei saa päästä vettä. Jos öljy alkaa savuamaan on se jo liian kuumaa ja voi syttyä palamaan.)
Pyöräytä palat käsin taikinassa ja tiputa öljyyn, pieneen kasariin mahtuu 2-3 palaa kerralla.


Paras lämpötila friteeraamiseen on 180-190 astetta. Voit testata lämpötilaa myös tiputtamalla öljyyn taikina, öljy on valmista jos leipäpala ruskistuu noin minuutissa.


Paista kunnes palat ovát reilun kullanruskeita. Ja NAUTI jäätelön kanssa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti