- 2 1⁄4 dl
rypsiöljyä
- n 3 dl (225 g) vehnäjauhoja
- 1⁄2 tl leivinjauhetta
- 1⁄2 tl ruokasoodaa
- 1 tl kanelia
- 1⁄2 tl inkivääriä
- ripausta kanelia
- ripausta muskottipähkinää
- 2 1⁄2 dl
(225 g) sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 225 g raastettua porkkanaa
- 100 g suolaisia chacher pähkinä
- 50 g rusinoita pilkottuna
Kuorrutus/täyte
- 200 g Arla Ingman Meijerivoita
- 400 g Mascarpone tuorejuustoa
- n 31⁄2- tai
4 dl tomusokeria (maista, onko
sopiva )
- 1 rkl sitruunamehua+ sitruunan
kuorta
- 1 tl vaniljasokeria
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele
kakkuvuoka ja laita pohjalle leivinpaperipala. Sekoita kulhossa keskenään
jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja mausteet.
Sekoita sähkövatkaimella toisessa kulhossa sokeri ja öljy noin 2-3 minuutin ajan, kunnes seos on tasaista
Vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan.
Nostele joukkoon jauho-mausteseos ja sekoita tasaiseksi
Lopuksi sekoita joukkoon porkkanaraaste, ja halutessasi saksanpähkinät ja rusinat.
Kaada taikina vuokaan ja paista noin 40-45 minuuttia. Kokeile hammastikun avulla kakun kypsyyttä, kypsätä kakusta tikku tulee puhtaana ulos.
Sekoita sähkövatkaimella toisessa kulhossa sokeri ja öljy noin 2-3 minuutin ajan, kunnes seos on tasaista
Vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan.
Nostele joukkoon jauho-mausteseos ja sekoita tasaiseksi
Lopuksi sekoita joukkoon porkkanaraaste, ja halutessasi saksanpähkinät ja rusinat.
Kaada taikina vuokaan ja paista noin 40-45 minuuttia. Kokeile hammastikun avulla kakun kypsyyttä, kypsätä kakusta tikku tulee puhtaana ulos.
Jos kakku vaikuttaa raa’alta, laita
uuniin vielä 5 minuutiksi. Anna jäähtyä.
Kuorrutus. Sulatta voi jäähdytä
hieman ,toisessa kulhossa on tuorejuusto ja tomusokerin,lisää voita vähe
kerrallaan kunnes saat tasaisen massan . Lisää sitruunamehu ja raastettu kuori
sekä vaniljasokeri ja sekoita vielä
hetken aikaa. Anna kuorrutuksen seisoa jääkaapissa noin 30 minuuttia. Leikkaa
kakkupohja puoliksi ja levitä väliin täytettä. Nosta toinen kakkupuolisko
päälle ja peitä vielä koko kakku kuorrutuksella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti