maanantai 26. tammikuuta 2015

Porkkanakakku- erikoishyvää !



Ainekset
  • 2 14 dl rypsiöljyä
  • n 3 dl (225 g) vehnäjauhoja
  • 12 tl leivinjauhetta
  • 12 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kanelia
  • 12 tl inkivääriä
  • ripausta kanelia
  • ripausta muskottipähkinää
  • 2 12 dl (225 g) sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 225 g raastettua porkkanaa
  • 100 g suolaisia chacher pähkinä
  • 50 g rusinoita pilkottuna
Kuorrutus/täyte
  • 200 g Arla Ingman Meijerivoita
  • 400 g Mascarpone tuorejuustoa
  • n 312- tai 4  dl tomusokeria (maista, onko sopiva )  
  • 1 rkl sitruunamehua+ sitruunan kuorta
  • 1 tl vaniljasokeria
Kuumenna uuni 175  asteeseen. Voitele kakkuvuoka ja laita pohjalle leivinpaperipala. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja mausteet. 

Sekoita sähkövatkaimella toisessa kulhossa sokeri ja öljy noin 2-3 minuutin ajan, kunnes seos on tasaista

 Vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan.



Nostele joukkoon jauho-mausteseos ja sekoita tasaiseksi


 Lopuksi sekoita joukkoon porkkanaraaste, ja halutessasi saksanpähkinät ja rusinat.

Kaada taikina vuokaan ja paista noin 40-45 minuuttia. Kokeile hammastikun avulla kakun kypsyyttä, kypsätä kakusta tikku tulee puhtaana ulos.
Jos kakku vaikuttaa raa’alta, laita uuniin vielä 5 minuutiksi. Anna jäähtyä.

Kuorrutus. Sulatta voi jäähdytä hieman ,toisessa kulhossa on tuorejuusto ja tomusokerin,lisää voita vähe kerrallaan kunnes saat tasaisen massan . Lisää sitruunamehu ja raastettu kuori sekä  vaniljasokeri ja sekoita vielä hetken aikaa. Anna kuorrutuksen seisoa jääkaapissa noin 30 minuuttia. Leikkaa kakkupohja puoliksi ja levitä väliin täytettä. Nosta toinen kakkupuolisko päälle ja peitä vielä koko kakku kuorrutuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti