Aromaattinen, pehmeä, rapea tattari makuinen
leipää :
90 gr tattaria (ei hiutaleita )
250 ml kiehuva vettä
1,5 tl suola
1 tl. sokeria
– – – -
5 gr kuivahiiva
200–250 gr. jauhoja (tai 100gr. kauroja + 150gr. jauhoja)
3 tl. ruokaöljyä
Päälle :
Kurpitsasiemeniä tai seesammsiemeniä
Osaat tattarista on murskattu pienemmäksi ,toinen
osaa jää kokonnaiseksi.
Kaada kiehuva vesi, suola ja sokeri tattarien
päälle, sekoita. Anna jäähtyä kunnes vesi on käden lämpöinen. Sekoita joukkoon
öljyt sekä hiivajauho seos vähitellen. Sekoita taikina tasaiseksi. Jätä
lämpöisen paikkaa kohoamaan. Anna
kohota kaksinkertaisiksi peitettynä lämpimässä paikassa
Öljytä kädet, levittää taikina leivinpaperille
tasaiseksi. Rullaa levyt
(kääretortun tapaan).
Nostat rulla vuokaan/ vuokiin.
Laita uuniin
paiston ajaksi vettä 1-2 dl laakeaan astiaan, jotta uuniin syntyy vesihöyryä.
Paistat esilämmitetyssä 220ast.uunissa 10 min.
Poista vesiastia ja jatkaa paistamista 180 ast.20-30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti