perjantai 23. tammikuuta 2015

Kaurainen tattarileipä

Aromaattinen, pehmeä, rapea tattari makuinen leipää :

90 gr tattaria (ei hiutaleita )
250 ml kiehuva vettä
1,5 tl suola
1 tl. sokeria
– – – -
5 gr kuivahiiva
200–250 gr. jauhoja  (tai 100gr. kauroja + 150gr. jauhoja)
3 tl. ruokaöljyä

Päälle : 

Kurpitsasiemeniä tai  seesammsiemeniä 

Osaat tattarista on murskattu pienemmäksi ,toinen osaa jää kokonnaiseksi.
Kaada kiehuva vesi, suola ja sokeri tattarien päälle, sekoita. Anna jäähtyä kunnes vesi on käden lämpöinen. Sekoita joukkoon öljyt sekä hiivajauho seos vähitellen. Sekoita taikina tasaiseksi. Jätä lämpöisen paikkaa kohoamaan. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettynä lämpimässä paikassa
Öljytä kädet, levittää taikina leivinpaperille tasaiseksi. Rullaa levyt (kääretortun tapaan).
Nostat rulla vuokaan/ vuokiin.

Laita uuniin paiston ajaksi vettä 1-2 dl laakeaan astiaan, jotta uuniin syntyy vesihöyryä.


Paistat esilämmitetyssä 220ast.uunissa 10 min. Poista vesiastia ja jatkaa paistamista 180 ast.20-30 min. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti