keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Piparjuuritäytteiset silakkapihvit kapristahnan kerä

Lupaan valmista uutta ja monipuolista ruokaa ...huh, tulin oikein tänne lupamaan :)
Nyt kun olen "äänen" sen sanonut, voin ylpeänä esittää  ensimmäisen reseptin mikä odotti kauan ennen kun olin valmis "sotkemaan" pannua. 
Silakka syön aina kun sitä on tarjoilla mutta tänään paistoin ensimmäisen kertaa elämässä silakkaa.

Miksi en ole edes vaivautunut kokeilemaan, syitä on monia , haju, inhoan kalan käsittelyä,  kenties liian aikavievä. Nyt tekosyyt stop ja asiaan : 

Kala : 

100 gr.silakkafileita 
125 gr. piparjuurituorejuustoa 
suola, pippuria
1 dl.ruisjauhoja 

Kapritahna : 

2dl. ranskankermaa
2 rkl.silputtuja kaprista
2 rkl. dijonsinappia 

Sekoita ainekset kylmäksi kastikkeeksi 


 Piparjuuritahna silakoiden väliin
Oma tekoinen tai kaupasta ostettu piparjuuritahna + kaupan valmista tzatziki kastiketta 
Toki voi käyttää piparjuurituorejuustoa. 


Levitä piparjuurituorejuusto puolelle silakkafilestä ja aseta loput fileet kansiksi. Suola fileet ja kierittele ne ruisjauhoissa. Paista kullanruskeaksi voissa n.5 min,molemmin puolin.Pannu ei saa olla liian kuuma.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti