torstai 7. elokuuta 2014

Musta/punaherukkahillo

Ainekset
2 l mustaherukoita
3 dl. kuiva valkoviiniä(mustaherukka) ja punaviiniä ( punaherukka) 
750 g hillosokeria
tai
330 g (1 pkt) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Kokeilu vuoksi laitoin 1 rkl. kaneelia (kannatti ! ) 
1. Jos käytät hillosokeria, mittaa marjat ja viini kattilaan. Kuumenna, kunnes alkaa nousta höyryä ja sekoita joukkoon hillosokeri. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä viitisentoista minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä puolisen tuntia. Kuori vaahto pinnalta ja tölkitä.
2. Jos käytät hillo-marmeladisokeria, sekoita ainekset kattilassa ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Keitä viitisen minuuttia. Kuori vaahto pinnalta ja tölkitä.
 Vinkki: Jos hillossa on  happomaisia marjoja kuiva valkoviini tasapainotta makua ja antaa hillolle hienon makuvivahteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti