maanantai 11. elokuuta 2014

Luumupiirakka

Pohja:
125 g huoneenlämpöistä voita
100 g sokeria
1 tl van.sokeria
ripaus soola
2 muna
225 g vehnä jauhoja
1 tl kypsetyspulveria

Pinnalle
800 g luumuja

Päälle : 
75 g suolaisia cashew pähkinöitä
250 g kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
3 muna
75 g sokeria
5 sl vaniljakreemi pulveria

1. Valmista pohja. 
Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää muna samalla hyvin vatkaten. Lisää viimeisenä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita käsin tasaiseksi massaksi. Painele taikina voidellun (halkaisijaltaan 24 cm) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jauhotetut kädet tai nuolija helpottavat painelua, niin taikina ei tartu niin helposti käsiin.

2. Halkaise luumut ja poista kivet sisältä. Viipaloi luumut (ei kuitenkaan liian ohuiksi siivuiksi) ja asettele pohjan päälle..
 3.Sekoita keskennään kermaviili,sokeri,munat ja kreemipulveri.Lisää tähään  2/3 pähkinöistä ja. kaada täyte piirakan päälle Loput pähkinöistä ripottele päälle. 

4. Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alaosassa noin 30-45 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.
5. Kun piirakka on jäähtynyt, siivilöi päälle tomusokeria koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti