Koostisosad:
1 kgVäikeseid kurke
peotäis mustsõstralehti
maitseks tillivarsi
4-5 küünt küüslauku
1,5 spl meresoola
1,2 l vett
Valmistamisõpetus:
Leota kurke jääkülmas vees umbes 2 tundi. Pese hoolikalt. Lao
kurgid tihedalt purki – asetades alla ja vahele ohtralt
mustrsõtralehti. Torka kurkide vahele tillivarsi ja küüslauguküüsi.
Keeda vesi ja sega soolaga. Kalla kuum soolvesi kurkidele ja lase
vastavalt päev-paar toasoojas hapneda.
Ainekset:
1 kg avomaa kurkkuja
kourallinen mustaherukanlehteä
2 tillinoksaa
2 cm:n pala tuoretta; piparjuurta lastuina
4-5 valkosipulin kynttä
1,5 rkl merisuolaa
1,2 l vettä
Valmistusohjeet:
Liota kurkkuja jääkylmässä vedessä noin 2
tuntia. Pese huolellisesti. Lado kurkkuviipaleet ja
valitsemasi mausteet puhtaisiin purkkeihin. Kiehuta mausteliemi
ja kaada se kurkkujen päälle.Jäähdytä kurkut, sulje kannet ja
säilytä kylmässä.Kurkkujen makuuntumisaika on 1 viikko mutta
kuten nimi kertoo ovat valmiina syötäväksi jo seuraavana
päivänä.Maku parane päivä päivältä. Kurkkujen makuuntumisaika
on 1 viikko!
Hyviä kurkkuja tuli.
VastaaPoista