sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Savulohi piirat

Perus pullataikina : 

5 dl maitoa 
50 g hiivaa (tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan)
1–2 tl suolaa
1 rkl hienonnettua kardemummaa
12–14 dl vehnäjauhoja
150–200 g margariinia tai voita

Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää 8 dl vehnäjauhoja. Vatkaa muutama minuutti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Lisää loput jauhot vähitellen koko ajan alustaen. Lisää viimeiseksi pehmeä margariini ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä



Täyte:
1 sipuli
0,5 paprika
~ 300 g lämminsavulohta
tuoretta tilliä
3 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
mustapippuria
ripaus suolaa 
2 dl juustoraastetta

Pilko sipuli ja puolikas paprika pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla 5-10 minuuttia. Revi savulohi palasiksi ja hienonna reilu kourallinen tilliä. Sekoita munat, kerma, mustapippuri ja suola keskenään. Raasta juusto. Levitä esipaistetun pohjan päälle sipuli-paprikaseos, lohi ja tilli. Kaada muna-kermaseos tasaisesti muiden täytteiden päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista keskitasolla 25-30 minuuttia, kunnes juusto on kauniisti ruskistunut.




                 Ajatus oli kokeilla muotoilla pieniä suupaloja mahdollisemman monella tavalla. 
                     Ennen uunin menoa ja silikonin vuossa .
                    Alhaalla olevassa kuvassa , täyte poikkea ylhäällä mainitusta täytteestä :
                    raaste juusto, kinkki ja sipuli-paprika. 
                    Kääretortun tavoin kääri rullalle ja leikkaa sopivat palat.




                                         



                                         



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti