perjantai 1. tammikuuta 2016

Maapähkinävoi-brownies

 Nyt kun tarvitsin hengähdystaukoa kaikesta, päättikin leipoa jotain todella kauan suunniteltua herkkua. Ja leivonta on selvää terapiaa. Hukkut siihen täysillä ja ajatukset ovat nollattua ulkomaailmasta :) 


Määrästä tulee pieni n. 20 x 30 cm pellillinen, n.18 kpl. 

 Brownietaikina:

200 g huoneenlämpöistä Keiju Laktoositon 70% margariinia
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
 4 kanamuna  
  Munatton versio =>  4 rkl pellavarouhetta sekoitettuna 10 rkl:een vettä (vastaa yhtä kananmunaa).  Rouheen voi sekoittaa myös suoraan taikinaan.
Löydät myös listan monista kananmunan tilalla käytettävistä tuotteista tästä  Kamomillan konditoria blogin sivuilta.

1 dl. tummaa kaakaojauhetta 
0,5 dl vaaleaa siirappia 
2 mm suola
75 g  Brunberg Tumma suklaa 53% rouhittuna


Maapähkinävoitaikina:
50 g Keiju Laktoositon 70% margariinia 
1 dl tomusokeria
175 g maapähkinälevitettä 
1 mm suolaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl suolapähkinöitä


Ohje:
Kuumenna uuni 175 asteeseen. 


Vatkaa margariini, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, siirappi ja suola.Lisää munat yksi kerrallaan sekoittaen (lisää pellavarouhe) jauhot sekä rouhittu suklaa. 

Valmista maapähkinätahna: 
Vatkaa margariini ja vatkaa siihen muut aineet (paitsi pähkinät).
 
Kaada brownietaikina leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan ja lusikoi päälle varovasti maapähkinätaikina. Marmoroi vetämällä veitsellä kuvioita taikinaan. Ripottele päälle pähkinät ja kypsennä uunissa keskitasolla 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen tarjoamista.

Kuvassa(ennen paistamista ) kaksi kerrosta sekä pähkinät. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti