keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Hiivaton pullataikina- Kaneeli-kohupiima kringel ilma pärmita


Taikina:


  • 1 munan valkuainen
  • 150 g rahka
  • 6 rkl. maitoa
  • 6 rkl. ruokaöljyä 
  • 50 g sokeria
  • 1 tl vaniilisokeria
  • ripaus suola 
  • 300 g jauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 100 g huoneen lämpöistä voita
  • 50-70 g sokeria
  • 1 rkl kanelia
  • 1-2 omena
  • 1 muna
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl maitoa
  • 1 rkl kakaopulveria
  • 2 rkl tomusokeria
  • paahdettua ja hienonnettu pähkinöitä



Taikina : 
Sekoita erillisessä astiassa kuiva-aineet keskenään. Toisessa kulhossa sekoita loput taikinan aineet.Käytä mieluiten sähkövatkainta ,saat tasaisemman massan. Sekoita vehnäjauho-leivinjauhe-seos rahka taikinaan.Jätä taikina odotamaan kunnes olet tehnyt täytteen.

Täyte : 
Sekoita huoneenlämpöinen voi ,sokeri ja kaneli keskenään.
Kuori ja pilko omenat
Kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi, levitä täyte levylle ja kierra se pitkältä sivulta tiukalle rullalle. Leikkaa rulla veitsellä 2 cm viipaleiksi.(12-15kpl )

Ota esille 24  cm irtopohjavuoka, pingota pohjalle leivinpaperi. Asettele rullat voideltuun irtopohjavuokaan jättäen pienet välit koska taikina kohoaa vielä jonkun verran. Voitele munalla

Paista 180  asteisessa uunissa keskitasolla 30-35 min.


Ota uunista ja jäähdytä hetken ja kuorrutta suklaalla


Kuorutte : 

Mittaa kaikki aineet kattilaan, sekoita tasaiseksi ja kuumenna hiljallen sellaiset 5 min. Kaada pullan päälle ja koristele murskatuilla pähkinöillä 

****************************************************************


Retsepti leiad siit 


Ise kannatan tihti köhuvalude käes kui söön toorest leiba vöi mis iganes millele lisätud pärm.Nüüd vöin rahus endale lubada kringlit selle retseptiga. Taigen on pehme ja kohev.,maitsev ja suussulav. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti