perjantai 1. tammikuuta 2016

Gluteeniton näkkileipä






Nämä ainekset sattuivat olemaan kotona, helppo mennä kokeilemaan ja koukkun jäin. 
Tämä näkkäri – se nimittäin häviää hetkessä !


2 dl maissi- tai tattarijauhoja
0.5 dl pellavansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 tl suolaa
2.5 dl vettä
0.5 dl öljyä
Gluteeniton näkkileipä syntyy maissi- tai tattarijauhoista sekä kolmenlaisten siementen sekoituksesta. Anna näkkileivän jäähtyä ja kuivua kunnolla ritilällä ennen trajoilua.
1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi ja öljy. Sekoita nopeasti pehmeäksi taikinaksi.
2. Levitä löysä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja aseta päälle toinen leivinpaperiarkki. Kauli hyvin ohueksi levyksi. Irrota varovasti päällimmäinen paperi ja leikkaa levy ruuduiksi.
3. Paista näkkileipää 150-asteisessa uunin keskitasossa 50-60 minuuttia, kunnes leivät ovat täysin kuivahtaneet. Anna näkkileivän jäähtyä ja kuivua vielä kunnolla ritilällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti