maanantai 17. maaliskuuta 2014

Parsakaalikeitto- kasvisversio tai sitten ei



1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
rypsiöljyä
nokare voita
600 g parsakaalia
7 dl kasvislientä
100 g Koskenlaskijaa voimakas (ap 100g sinihomejuustoa)
1 dl kermaa
1 tl sokeria
mustapippuria
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljyä ja pieni nokare voita kattilassa, lisää sipulit ja kuullota hetken aikaa. 
Huuhtele parsakaali ja pilko sopiviksi paloiksi.(myös varret) 
Lisää ne kiehuvaan kasvisliemeen, saavat peittyä juuri ja juuri. Keitä ne melkein kypsiksi. Lisää parsakaalin nuput. Keitä noin 5 minuuttia.
Lisää keittoon loput kasvisliemestä ja kuutioi mukaan Koskenlaskija juusto, anna juuston sulaa. 
Soseuta keitto.Lisää kerma. Mausta mustapippurilla. Suolaa ei keittoni enää kaivannut. Kuumenna keitto, mahdolliseman pienellä lämmöllä.
Paahda pannulla auringonkukansiemeniä. Lisää keiton päälle säästyneitä parsakaalikukintoja ja auringonkukansiemeniä.
Jos jäät kaipamaan lihan makua,paista pekonikuutoit ja laita keiton päälle juuri ennen tarjoilua.
Pitää tunnusta että en ole aikaisemin tehnyt sosekeittoja,tässä ovat maut kohdalla ja helppo tekoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti