torstai 6. maaliskuuta 2014

Hedelmätorttu

Korit:
 3 kanamuna
 1 dl.sokeria
 1 tl.vanilja sokeria
 1 dl. vehnäjauhoja
 1 dl. jauhotettua mantelijauhetta

 Täyte:
 4 dl. kahvikerma
 1 dl. Hyytelösokeri Multia
 100 gr. raastettua mantelimassa
 1 tl. vaniljasokeria

 Pinnalle:
 n. 5 dl. hedelmiä tai marjoja
 1 dl.omenatuore mehua
 1 dl. dansukker hyytelösokeria

 Voitele piirasvuoka, jossa on syvennys täytettä varten. Voit käyttää myös annosvuokia.Levitä korppujauhoaja .Kuumenna uuni 200 asteeseen Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan tai vuokiin ja paista n.20 min. annoskokoisia 15 min. Kumoa ja anna jäähtyä.

 Mitta täytteen ainekset kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja keitä puolisen minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja kaada piiraan syvennykseen. Anna hyytyä jääkaapissa 30 min.

 Koristele pinta hedelmillä ja marjoilla. Kiehauta mehu ja vesi kattilassa. Lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan hyviin sekoittaen. Kiehauta ja jäähdytä. Lusikoi hieman hyytyneenä hedelmien päälle. Hyydytä kylmässä vielä hetki ennen tarjoilua .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti