maanantai 21. joulukuuta 2015

Pinaatti-fetapiirakka

Reseptin löysin Inkiväärihillo-blogin sivulta, jätin pois orhan koska sitä ei sattunut taloudessa olemaan.


1 iso (600 g) lehtitaikinalevy
Täyte:
3 kananmunaa
2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
70 - 100 g tuoretta pinaattia (voi korvata pussilla pakastepinaattia,sulata siivilällä)
1 tl kuivattua tilliä
mustapippuria 
1/3 tl valkosipulijauhetta (tai tuore kynsi)
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa 
200 g fetajuustoa
1 dl ruokakermaa
1 kananmuna

Ota lehtitaikina sulamaan huoneenlämpöön. Keitä kattilassa kolme kananmunaa (7 min munia) ja jäähdytä kylmässä vedessä. 
Kuori ja hienonna kaksi sipulia. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja kuullota sipulia pannulla viitisen minuuttia. Nosta pannu pois liedeltä ja lisää silputtu pinaatti sekä mausteet ja sitruunamehu.  Lisää kerma ja murennettu fetajuusto sekä kuoritut ja pilkotut kypsät kananmunat. Riko yksi raaka kananmuna lasiin, vatkaa rakenne rikki ja lisää suurin osa munasta täytteen joukkoon, mutta jätä tilkka piirakan kannen voitelua varten. 
Kauli lehtitaikina noin kaksinkertaiseksi pinta-alaltaan. Lusikoi täyte taikinan toiselle puoliskolle (jätä reunoille n. 2 cm kaistale ilman täytettä) ja nosta toinen puoli täytteen päälle. Sulje reunat tiiviisti ja pistele pintaan haarukalla reikiä. Voitele kananmunalla. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti