tiistai 8. joulukuuta 2015

Jouluinen appelsiinin juustopiirakka

JUUSTOKAKKUPIIRAKKA



Pohja:
250 g piparkakkuja
100 g voita tai margariinia

Täyte:
400 g appelsiinituorejuustoa
100 g ranskankermaa tai  maustamatonjogurtti
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl kuohukermaa
2 rkl perunajauhoja
2 munaa
50 g puolukoita

Pinnalle:
tomusokeria


Murskaa piparit tehosekoittimessa. Sulata voi. Sekoita piparimurska voisulan joukkoon. Voitele irtopohjainen vuoka. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.

Mittaa kulhoon tuorejuusto, ranskankerma ja sokerit. Sekoita ainekset vatkaimella. Yhdistä kuohukerma ja perunajauhot ja sekoita, kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan. Lisää tuorejuustoseokseen. Vatkaa lopuksi täytteen joukkoon munat.

Kaada täyte vuokaan. Ripottele pinnalle puolukoita. Halutessasi voit laittaa puolukoita tiheämmin sydämen keskiosaan.

Laita vuoan ympärille alumiinifoliosta muotoiltu suoja. Näin paiston aikana mahdollisesti tihkuva rasva ei sotke uunia. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Suojaa piirakka foliolla, kun pinta on saanut kevyesti väriä.

Anna jäähtyä hetki vuoassa. Poista reunus piirakan ympäriltä ja siirrä teräksisen pohjalevyn päällä tarjoilulautaselle. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua. Voit tarjoilla sen myös kylmänä.
Koristele pinta tomusokerilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti