Luumuille
piti keksiä käyttöä ja kaverilta saamani ohje olikin paras ohje.
Toki olen etsinyt reseptejä mikä vie jalat alta mutta turhaan,
näyttää siltä että luumuista leivottaan ainoastaan syksyillä
kun sato on parhaimmillaan.
Pohja: 2 dl sokeria4 dl.vehnäjauhoja2 tl.leivinjauhetta2tl. vanilj.sokeria 1/2 tl.piparkakun maustetta 1/4 tl.suola1,5 dl.sulat.margariinia
Sekoita pohjan aineet keskenään Jaa taikina kahdeksi palaksi. Ensimmäinen taikinapallo painele piirakkavuoan pohjalle .
Luumut :
Noin 0.5 kg verran tuoreita, kypsiä luumuja. Halkaise luumut. Poista kivet. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi
Vaihtoehtona voi kokeilla seuraava täytettä : Kiehauta vesi, sokeri ja mausteet. Lisää joukkoon rommi ja hedelmien puolikkaat. Kiehauta luumut ja kaada siivilään jäähtymään. Kaada liemi takaisin kattilaan ja keitä hiljalleen kokoon kunnes liemi on siirappista.
Täyte :
2 muna
200 gr. ranskankerma tai maustamatonta jogurtia
1/2 dl. sokeria
Sekoita kevyesti haarukalla kaikki aineet keskennään.
Oikein puntarilla tuli punnittua että saan kaksi saman kokoista taikinapalloa
|
Ja lopuksi kerman/ jogurtin täyte
Mantelirouhe tao kookoshiutaleet anna lisää makua piirakkaalle
Paista piirakkaa 175-asteisen uunissa noin 30-45 minuuttia tai
kunnes piirakka on kypsä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti