maanantai 29. syyskuuta 2014

Luumuja , luumuja ..

Luumuille piti keksiä käyttöä ja kaverilta saamani ohje olikin paras ohje. Toki olen etsinyt reseptejä mikä vie jalat alta mutta turhaan, näyttää siltä että luumuista leivottaan ainoastaan syksyillä kun sato on parhaimmillaan.


Pohja:
2 dl sokeria4 dl.vehnäjauhoja2 tl.leivinjauhetta2tl. vanilj.sokeria
1/2 tl.piparkakun maustetta 
1/4 tl.suola1,5 dl.sulat.margariinia

Sekoita pohjan aineet keskenään Jaa taikina kahdeksi palaksi. Ensimmäinen taikinapallo  painele  piirakkavuoan pohjalle . 

Luumut  : 
Noin  0.5 kg verran tuoreita, kypsiä luumuja. Halkaise luumut. Poista kivet. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi 
Vaihtoehtona voi kokeilla seuraava täytettä : 
 Kiehauta vesi, sokeri ja mausteet. Lisää joukkoon rommi ja hedelmien puolikkaat. Kiehauta luumut ja kaada siivilään jäähtymään. Kaada liemi takaisin kattilaan ja keitä hiljalleen kokoon kunnes liemi on siirappista.

Täyte :
2 muna 
200 gr. ranskankerma tai maustamatonta jogurtia 
1/2 dl. sokeria 
Sekoita kevyesti haarukalla kaikki aineet keskennään.


                                             Oikein puntarilla tuli punnittua että saan kaksi saman kokoista taikinapalloa 
                                         Nostele pohjan päälle luumun puolikkaat, ripottele päälle kaneli-sokeria
                                           Luumujen päälle  muruseos (pallo 2 ) 
                                          Ja lopuksi  kerman/ jogurtin täyte 
                                              
                                       
                                              Mantelirouhe tao kookoshiutaleet anna lisää makua piirakkaalle
                                              Paista piirakkaa 175-asteisen uunissa  noin 30-45 minuuttia tai 
                                               kunnes piirakka on kypsä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti