tiistai 9. helmikuuta 2016

Kotitekoisia kauneus reseptejä

Avokadoja on nyt tullut ostettua, kun ovat olleet edullisia valmiissa kilon pusseissa. Enimmäkseen olen syönyt   sellaisenaan, mutta osa näistä ovat jo  ylikypsiä ja päätin käyttää nuo seuraaviin reseptehiin. 
Alla lepäävät reseptit ovat turvallisia käyttää, mutta riippuu paljon ihotyypistä mikä sopii kellekin. Eli testaile ja ota kauneus irti keittiösi antimista.

KOSTEUTTAVA AVOKADONAAMIO KASVOILLE JA HIUKSILLE
Avokado on jo itsessään ihana kuivan ihon kosteuttaja, mutta kun sekaan lisää vielä hieman laadukasta kylmäpuristettua kasviöljyä, saat siitä ihoa ihanasti ravitsevan ja kosteuttavan naamion. Avokadon rinnalle sopii lähes mikä tahansa kylmäpuristettu kasviöljy, esimerkiksi oliiviöljy, manteliöljy tai jokin pähkinäöljy. Testaamalla löydät ihollesi sopivimman mikstuuran.
1 kypsä avokado , 3 rkl oliiviöljyä
Kuori avokado, poista kivi ja soseuta hedelmäliha blenderillä tai haarukalla. Sekoita joukkoon oliiviöljy. Levitä seos pestyille kasvoillesi, anna vaikuttaa 15 minuuttia ja huuhtele lämpimällä vedellä. Voit tehdä seoksesta myös hiusnaamion. Levitä tällöin seos pyyhekuiviin hiuslatvoihin. Jos päänahkasi on kuiva, hiero seosta myös päänahkaasi. Suojaa hiuksen esimerkiksi suihkumyssyllä ja anna vaikuttaa noin 20 minuuttia. Huuhtele, pese sampoolla ja viimeistele hoitoaineella.
IHOA HELLIVÄ AVOKADONAAMIO
hieman ylikypsä avokado , 1 rkl kookosöljyä , 2 rkl kahvinpuruja, 1 tl sitruunamehua
Halkaise avokado ja poista sen kivi. Kaavi avokado isohkoon kuppiin ja muussaa haarukalla. Lisää joukkoon sitruunamehu, kahvinpurut ja kookosöljy. Sekoita aineksista kiinteä massa. Itselläni massasta tuli löysähköä, koska kookosöljy oli kaapin lämmössä muuttunut hieman nestemäiseksi. Laitoin naamion hetkeksi jääkaappiin.
Kun avokadonaamio oli käyttövalmis,hieroin sitä pyörivin liikkein naamaan. Kahvinpurut kuorivat ihoa hellästi, sitruuna auttaa epäpuhtauksiin, kookosöljy pehmentää ja avokado kosteuttaa. Täydellinen naamio! Annoin naamion vaikuttaa saunan lämmössä 10-15 minuuttia ennen kuin huuhdoin sen pois. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti