tiistai 9. helmikuuta 2016

Itse tehty nutella

Tätä on ihan pakko kokeilla ,aina silloin tällöin tätä herkkua on kiva käyttää leivonnaisissa mutta harvemmin löytyy tätä kotoa. 
Resepti : 
1,5 dl hasselpähkinöitä
100 g tummaa suklaata 
1 dl kondensoitua maitoa (tätä voi myös valmista itse, kts tästä
1 tl aitoa vaniljaa
hieman ruokaöljyä
vettä tarvittaessa

1. Paahda hasselpähkinät kuumalla, kuivalla pannulla aromikkaasti tuoksuviksi. Pyörittele pähkinöitä pyyhkeen välissä ja nypi irtoavat kuoret pois.
2. Jauha pähkinät tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi, lisää hieman ruokaöljyä, jotta jauhe muuttuu pähkinävoiksi.
3. Sulata suklaa, jäähdytä ja kaada suklaa pähkinävoin joukkoon. Lisää vielä kondensoitu maito ja teelusikallinen aitoa vaniljajauhetta. Mikäli tahna on liian paksua, lisää ruokalusikallinen tai pari kuumaa vettä, jotta saat mukavasti levittyvän rakenteen. Purkita ja säilö jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti