Ei tule joulua ilman Panforttea.
Googletamalla löydät italialaisen alkuperäinen reseptin, suomeksi
tästä löydy monia monenlaisia versioita.
Resepti:
100 g kuorittuja manteleita
100 g cashewpähkinöitä
100 g kuivattuja hedelmiä -käytin taateleita ja
rusinoita, toinen vaihtoehto on kuiv.aprikoosit
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
0,5 tl muskottipähkinää
0,5 appelsiinin raastettu kuori
0,5 appelsiinin raastettu kuori
100 g Panda tummaa suklaata
1 dl tomusokeria
1 dl agaavesiirappia on vegaaninen , käy myös Dansukker Tumma Siirappi
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
*Sekoita yhteen mantelit, cashewpähkinät, kuivatut
hedelmät, jauhot, mausteet ja appelsiinin kuori.
*Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita
sulan suklaan joukkoon tomusokeri ja agaavesiirappi.
Sekoita suklaaseos kuivien aineiden joukkoon.
Sekoita suklaaseos kuivien aineiden joukkoon.
Levitä seos noin 24 cm irtopohjavuokaan, jonka
pohjalla on leivinpaperi.
Paista panfortea uunin keskitasolla 25 min.
Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Leikkaa salmiakki
kuviot tai kuutiot.
Panforte säily ALUMIINIFOLIOSSA 2-3
kuukautta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti