tiistai 20. lokakuuta 2015

Perunalimppu

Aineet: 
6-7 keskikokoista jauhoista peruna
vettä
3 dl piimä
1 dl.perunoiden keittinlientä
0,5 dl maltaita ( laitoin 1 dl) 
3/4 dl siirappia (saa olla enemmänkin jos tykkää makeasta limpusta ) 
1 pussi kuiva hiiva
2 tl. suola 
7 dl. ruisjauhoja 
7 dl vehnäjauhoja 
Voiteluun :
siirappia 2 -3 rkl 
vettä saman verran 

- Kuori, huuhtele ja lohko perunat,Keitä kypsiksi vähäsessä vedessä.Ota keitinvesi talteen ja soseuta perunat.Lisää soseen joukkoon piimä, 1 dl keitinlientä,maltaat ja siirappi..
- Lisää taikinaan suola ja ruisjauhot mihin on sekoitettu  kuivahiiva .Lisää vehnäjauhot vähittellen.
- Alusta taikina tiiviksi ja anna kohota hyvin n. tunnin verran. 
- Leivo taikinasta 2 limppua ,jätä leivät peitettyinä kohomaan. 
-Pistele leivät ja paista 175 ast. uunin alaosassa n. tunnin.
- Voitele leivät kypsymisen loppupuolella siirappivedellä 

Ennen uunin menoa : 

Jälkeen : 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti