6-7 keskikokoista jauhoista peruna
vettä
3 dl piimä
1 dl.perunoiden keittinlientä
0,5 dl maltaita ( laitoin 1 dl)
3/4 dl siirappia (saa olla enemmänkin jos tykkää makeasta limpusta )
1 pussi kuiva hiiva
2 tl. suola
7 dl. ruisjauhoja
7 dl vehnäjauhoja
Voiteluun :
siirappia 2 -3 rkl
vettä saman verran
- Kuori, huuhtele ja lohko perunat,Keitä kypsiksi vähäsessä vedessä.Ota keitinvesi talteen ja soseuta perunat.Lisää soseen joukkoon piimä, 1 dl keitinlientä,maltaat ja siirappi..
- Lisää taikinaan suola ja ruisjauhot mihin on sekoitettu kuivahiiva .Lisää vehnäjauhot vähittellen.
- Alusta taikina tiiviksi ja anna kohota hyvin n. tunnin verran.
- Leivo taikinasta 2 limppua ,jätä leivät peitettyinä kohomaan.
-Pistele leivät ja paista 175 ast. uunin alaosassa n. tunnin.
- Voitele leivät kypsymisen loppupuolella siirappivedellä
Ennen uunin menoa :
Jälkeen :
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti