perjantai 16. lokakuuta 2015

Brittakakku sekä Lemon curd kotikonstein

Sitruunantahnan reseptejä  löytyy netistä laitasta laitaan.Tämän laitan tänne koska sen maku on minun mieleen. Tahnasta tulee tällä ohjeella juuri sopivan paksuista: jämäkkää, mutta kuitenkin levittyvää. Lemon curdin kuuluu olla hapokasta ja sopi mainiosti marenkikakkuihin.
Tahna säilyy jääkaapissa pari viikkoa, mikä paras voit säästä aika  ja valmista lemond curd etukäteen. 

Tahna : 
2 sitruunan kuori (n. 3 rkl)
1 dl sitruunamehua
3 keltuaista
¾ dl hillosokeria
¾ dl sokeria
50 g voita

- Raasta sitruunoiden kuori ja purista 1 desilitra mehua.

-Laita kattilaan kuoriraaste, mehu, keltuaiset ja sokerit.
Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Säädä lieden lämpötilaa alhaisemmalle ja jatka keittämistä, kunnes seos sakenee (n. 5 minuuttia). Kaada kulhoon ja nosta kulho kylmään vesihauteeseen. Vatkaa hitaalla teholla, kunnes hilloke muuttuu vaahtomaiseksi. Lisää joukkoon pehmeä voi pieninä nokareina.
Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on tasainen.
-Kaada sitruunatahna kannelliseen lasipurkkiin ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. 


POHJA: 
150g voita tai margariinia1,5 dl sokeria4 keltuaista2 dl Sunnuntai Gluteeniton jauhoseos2 tl leivinjauhetta1,5 dl maitoa
* Erottele keltuaiset ja valkuaiset.* Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. * Lisää keltuaiset yksitellen ja jatka vatkaamista. * Sekoita leivinjauhe ja gluteeniton jauhoseos keskenään, siivilöi jauhoseosta maidon kanssa vuorotellen taikinaan. * Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille öljytyn leivinpaperin päälle.
MARENKI:
4 valkuaista
2 dl sokeria
MARENGIN PINNALLE:
50g mantelilastuja tai pähkinärouhetta
* Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 
* Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. HUOM! Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.   
* Levitä marenkiseos taikinan päälle. 
* Halutessasi voit ripotella mantelilastuja/pähkinärouhetta pinnalle 
* Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes marenki on kauniisti ruskettunut. 
* Anna kakkulevyn jäähtyä ja leikkaa se sitten kahtia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti