Lisäkkeenä tarjoiltava haudutettu hapankaali kuuluujokaisen virolaisen joulupöytään.
Hapankaalin teko ohje löyty Martat sivulta (en käyttänyt hera ) .
Haudutettu hapankaali:
* 1 kg hapankaalia
* 3 dl omenamehua
* 1 dl öljyä
* suolaa ( varovasti sillä hapankaalissa on jo suola)
* 100 gr fariinisokeria (siirappia )
*3 dl.tumma kalja - en ole kokeillut mutta tulen kokeilemaan
Laita hapankaali hautumaan nesten (mehu ja kalja ) ja öljyn kanssa
paksupohjaiseen kattilaan.
Tarkkaile, ettei kattila pääse kuivumaan.
Lisää vettä tarvittaessa. Kun hapankaali on puoliksi pehmennyt,(n. tunnin kulutua ) lisää 1–2 tl suolaa ja haluttaessa 2 tl.kumina
Hyvin happaman kaalin makua voit taittaa sokerilla(fariinisokerilla ).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti