lauantai 1. helmikuuta 2014

Magusad röstitud mandlid- Pippuriset mantelit


1 dl suhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
1 tl piparkoogimaitseainet
 (soovi korral võid ka lisamata jätta)
0.5 tl jahvatatud nelki
0,5 tl muskaatpähklit
0,5 tl kardemoni
0.5 tl soola
1 munavalge
1.5 sl vett
300 g terveid mandleid 
(võivad olla nii kooritud kui koorimata)

Kate (lisada mandlitele pärast ahjust välja võtmist):
1 tl kaneeli
2 tl kakaod
2 tl suhkrut

Sega kausis suhkur, maitseained ja sool. Lisa kergelt klopitud munavalge ja vesi. Lisa mandlid ja sega, nii et mandlid oleks ühtlaselt suhkruseguga kaetud. Tõsta mandlid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti mandleid 175kraadises ahjus umbes 30-45 minutit, kuni mandlid on krõbedad ja kergelt pruunistunud. Kohe küpsetamise alguses keera mandleid paar korda, nii et need küpsetuspaberi külge kinni ei hakkaks. Keera paar korda ka küpsetamise ajal.

Ahjust välja võttes raputa mandlitele katte ained (kaneel, kakao ja suhkur). Sega korralikult ning lase seejärel mandleid küpsetuspaberil toatemperatuuril jahtuda.

-RESEPTI : 

1 dl sokeria 
1 tl kanelia
1 tl piparkakun maustetta
0.5 tl neilikka 
0,5 tl muskottipähkinä 
0,5 chiliä /voi jättä pois 
0,5 tl kardemumma
0.5 tl suola
1 munavalkuainen
1.5 sl vettä
300 g kokonaisia manteleita
Päälle :
1 tl kanelia
2 tl kakaota
2 tl sokeria

sekoita kulhossa kaikki mausteet, sokeri ja suola. Lisää siihen kevyesti vatkattu munanvalkuainen ja vesi.Sen jälkeen mantelit ja jatkaa sekoittaamista. Nosta leivinpaperille ja paista 175 ast..30-45 min.
Kun ovat saanet kauniin ruskean sävyn nosta uunista ja sirottele päälle kaneli, kaakao ja sokeri seos. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti