perjantai 17. tammikuuta 2014

Aurinkoinen pikkuleipä



Pisti silmään eräs ”kummallinen” resepti, tätä oli pakko kokeilla sillä en ole aikaisemmin nähnyt että taikinaan lisätään keitettyä munan keltuainen. Minun onneksi löytyi kaapista 3 keitettyä muna (keitetty 10 min) ja pääsin samaan tien kokeilemaan. Yllätykseksi pikku leivät olivat parhaasta päästä ja ajattelin jakaa teillekin reseptin.
 3 munankeltuaista (10 min.keitetty)
 150 gr. vehnäjauhoja
 90 gr. sokeria
 4 rkl.voita
 1 tl. vanil.sokeria
 2 rkl. maito
 Paistohilloa

Ota esiin kulho ja haarukka.Murenna keltuaiset kulhoon haarukalla. Siivilöi sokeri ja jauhot kulhoon, lisää voi (ja vanilja) ja ala vispata sähkövatkaimella. Lisää maito ja jatka vatkaamista.
 Taikina ei ole vieläkin saanut mitään ”muotoa”.
Nyt otat avuksi kätöset,pyörittele niistä muutaman sentin paksuisia "käärmeitä", kääri leivinpaperiin ja laita jääkaappiin lepäilemään puoleksi tunniksi.. Laita taikina jääkaapin n.30 min

. Ota taikina jääkaapista, leikkaa käärmeistä muutaman sentin paksuisia paloja ja pyörittele palloiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paina peukalolla pallojen keskelle kolo ja kaaviloi sinne vajaa teelusikallinen hilloa. Paista 175 ast. n.10-15min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti