Taikina :
6 dl vehnäjauhoja
6 rkl sokeria
250 gr jääkaappikylmää voita
4 rkl sitruunan mehua
Täyte :
400 g marsipaani/ tai itse tehtyä Mantelimassa
200 g huoneenlämpöistä voita
1 sitruunan kuori raastettuna
6-7 muna
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauheta
n. 700 g omenoita
Kuorutte :
Tomusokeria 2 dl sitruunan mehua 2 tl
Taikina valmistuu helposti monitoimikoneen leikkuuterällä pyöräyttämällä ainekset nopeasti tasaiseksi taikinapalloksi.
1. Yhdistä keskennään jauhot ja sokeri.Lisää kylmä kuutioitu voi ja sitruunanmehua, Sekoita taikina-ainekset aina huolellisesti, mutta älä vaivaa liikaa, jottei taikina sitkisty.
Laita leivinpaperi reunalliselle pellille ja levitä taikina leivinpaperin päälle tasaisesti. Pistä hetkeksi kylmään. 5-10 min.
2. Raasta mantelimassa ja vatkaa sekaan pehmeä voi sekä raastettu sitruunan kuori.Lisää siihen munat yksittelleen hyviin vatkattaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää lopuksi jauhoseos sekaan
Omenat on siinä vaiheessa kuorittu ja viipaloitu , myös omenat tule sekoita täytteseen
3. Esipaista taikina 175 ast. n. 10 min.
4. Kaada taikinan päälle sekoitettu päällysseos ,paista vielä 20–30 minutit. Jäähdytä
Sekoita tomusokeri sekä sitruunanmehu keskennään. Kaada piirakan päälle sekoitettu päällysseos ja levitä se taiseksi.
6 dl vehnäjauhoja
6 rkl sokeria
250 gr jääkaappikylmää voita
4 rkl sitruunan mehua
Täyte :
400 g marsipaani/ tai itse tehtyä Mantelimassa
200 g huoneenlämpöistä voita
1 sitruunan kuori raastettuna
6-7 muna
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauheta
n. 700 g omenoita
Kuorutte :
Tomusokeria 2 dl sitruunan mehua 2 tl
Taikina valmistuu helposti monitoimikoneen leikkuuterällä pyöräyttämällä ainekset nopeasti tasaiseksi taikinapalloksi.
1. Yhdistä keskennään jauhot ja sokeri.Lisää kylmä kuutioitu voi ja sitruunanmehua, Sekoita taikina-ainekset aina huolellisesti, mutta älä vaivaa liikaa, jottei taikina sitkisty.
Laita leivinpaperi reunalliselle pellille ja levitä taikina leivinpaperin päälle tasaisesti. Pistä hetkeksi kylmään. 5-10 min.
2. Raasta mantelimassa ja vatkaa sekaan pehmeä voi sekä raastettu sitruunan kuori.Lisää siihen munat yksittelleen hyviin vatkattaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää lopuksi jauhoseos sekaan
Omenat on siinä vaiheessa kuorittu ja viipaloitu , myös omenat tule sekoita täytteseen
3. Esipaista taikina 175 ast. n. 10 min.
4. Kaada taikinan päälle sekoitettu päällysseos ,paista vielä 20–30 minutit. Jäähdytä
Sekoita tomusokeri sekä sitruunanmehu keskennään. Kaada piirakan päälle sekoitettu päällysseos ja levitä se taiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti