tiistai 31. toukokuuta 2016

Näin käytät voikukkaa ruuaksi- Leivakate võililledest






Voikukka-fetapestocrostinit
(6 hengelle)

2 dl voikukan terälehtiä
3/4 dl paahdettuja pinjansiemeniä
100 g fetaa
1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 pieni valkosipulin kynsi
lisäksi kuusi palaa hyvää maalaisleipää ja hieman fetaa päälle murustettavaksi
1. Mittaa kaikki pestoainekset tehosekoittimeen ja aja pestoksi.
2. Leikkaa maalaisleivästä kuusi siivua ja paahda niihin grillissä rapea, raidallinen pinta. Levitä voikukka-fetapestoa jokaiselle paahdetulle leivälle, murenna päälle hieman feta ja tarjoile heti

Lahe võileivakate 

2 dl vöilille öisi
3/4 dl röstitud seedriseemned
1/2 dl söögiöli 
1 väike küüslauguküüs
100 gr Feta juustu
Loputa kergelt lille öied. 
Rösti kergelt seedermänniseemned kuival pannil ja tõsta kõrvale jahtuma.
Lisa blendrisse öied,  küüslauk ja jahtunud männiseemned, töötle ühtlaseks massiks. Lisa vähehaaval õli ja sool ning ja paar tilkka  sidrunimahla.  
Lõika sai viiludeks ning rösti kergelt. Pane segu saiale ning raputa peale peeneks hakitud Feta juust.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti