Kuuluko
letut Suomen suveen, ei,ei ...sillä rakastan lettuja yli kaiken ja
valmistan noita usein.Täytetyt letut ovat mainio ja vaivaton tapa miellyttää niin pieniä kuin isojakin. Nuo voi täyttää haluamallaan täytteellä ja kääräistä rullalle
tai kolmioksi . Mieleiset ovat kuitenkin suolaiset täytteet.
Olen kokeillut seuraavia täytteita : savulohella, jauhelihalla,katkaravuilla riisillä.
5 dl
maitoa
2
kanamuna
3
dl.vehnäjauhoja
3 rkl.
Sokeria
1
tl.suola
voita
tai juoksevaa margariinia
täyte :
voissa paistettuja suppiloita, kanamuna sekä valkosipulin majoneesia.
Riko kanamunien rakenne sekoittamalla niitä voimakkaasti vispilällä. Lisää munien sekaan noin puolet maidosta, sokerit ja suola. Sekoita.Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti niin kauan että taikina on sileää. (Taikinasta ei saa jauhopaakkuja käsipelillä pois millään, jos laittaa kerralla kaiken maidon ennen jauhoja. Jos kuitenkin teit näin, saa jauhopaakut pois sauvasekoittimella.)Lisää loput maidot ja sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan "levätä" n.10min, niin jauhot kerkeävät hieman turvota ja lettujen koostumuksesta tulee parempi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti