keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Täytetyt letut 

Kuuluko letut Suomen suveen, ei,ei ...sillä rakastan lettuja yli kaiken ja valmistan noita usein.Täytetyt letut ovat mainio ja vaivaton tapa miellyttää niin pieniä kuin isojakin. Nuo voi täyttää haluamallaan täytteellä ja kääräistä rullalle tai kolmioksi . Mieleiset ovat  kuitenkin suolaiset täytteet.
Olen kokeillut seuraavia täytteita : savulohella, jauhelihalla,katkaravuilla riisillä.







5 dl maitoa
2 kanamuna
3 dl.vehnäjauhoja
3 rkl. Sokeria
1 tl.suola

voita tai juoksevaa margariinia

täyte : 

voissa paistettuja suppiloita, kanamuna sekä valkosipulin majoneesia.

Riko kanamunien rakenne sekoittamalla niitä voimakkaasti vispilällä. Lisää munien sekaan noin puolet maidosta, sokerit ja suola. Sekoita.Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti niin kauan että taikina on sileää. (Taikinasta ei saa jauhopaakkuja käsipelillä pois millään, jos laittaa kerralla kaiken maidon ennen jauhoja. Jos kuitenkin teit näin, saa jauhopaakut pois sauvasekoittimella.)Lisää loput maidot ja sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan "levätä" n.10min, niin jauhot kerkeävät hieman turvota ja lettujen koostumuksesta tulee parempi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti